Ερευνητής της εφημερίδας «The Sun» παραδέχτηκε ότι έκανε παράνομη έρευνα για τη ζωή της Meghan Markle

 

O Dan Hanks, ένας ιδιωτικός ερευνητής που είχε προσληφθεί από την εφημερίδα «The Sun», αποκάλυψε πρόσφατα  ότι έβρισκε με παράνομο τρόπο πληροφορίες για τη Meghan Markle από την εποχή που είχε πρωτογνωρίσει τον πρίγκιπα Harry.

Συγκεκριμένα ο Hanks αποκάλυψε στο Byline Investigates ότι έγραψε μια αναφορά 90 σελίδων για την Markle τον Οκτώβριο του 2016, αμέσως μόλις έγινε γνωστό στην εφημερίδα ότι είχε δημιουργήσει σχέση με τον Harry.

Στην αναφορά, μεταξύ άλλων υπήρχαν προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμοί τηλεφώνων, πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της, μέχρι και ο αριθμός φορολογικού μητρώου της τότε ηθοποιού. Κι ενώ πολλές από τις πληροφορίες θα μπορούσαν να είχαν συλλεχθεί με νόμιμο τρόπο, ο Hanks υποστηρίζει ότι τις πήρε από μια βάση πληροφοριών που νομικά δεν προορίζεται για δημοσιογραφική χρήση.

Ο ερευνητής μάλιστα είχε εξηγήσει στους «New York Times» ότι η Sun του ζήτησε να υπογράψει μια συμφωνία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα για τις πληροφορίες του αλλά μετά «οι συντάκτες μου είπαν ότι αν θέλω να κάνω τη δουλειά, να συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω, κάνοντας ένα συγκαταβατικό νεύμα».

Η βρετανική εφημερίδα μέχρι σήμερα αρνείται αυτές τις κατηγορίες και στηρίζεται στην υπογεγραμμένη συμφωνία με τον Hank που αναφέρει ρητά ότι δεν θα παρανομήσει ενώ εργάζεται για την εφημερίδα, ενώ επιπλέον δηλώνει άγνοια για τις μεθόδους του. .

Μετά την αποκάλυψη αυτή, η Meghan και ο Harry δήλωσαν μέσω εκπροσώπου τους ότι πρόκειται για «μια σημαντική στιγμή αντανάκλασης για τον Τύπο και την κοινωνία, αφού αυτή η αναφορά δείχνει ότι οι αρπακτικές πρακτικές του παρελθόντος καλά κρατούν, δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε οικογένειες και σχέσεις», ενώ σημείωσαν ότι είναι ευγνώμονες σε όσους εργάζονται στα media και «κρατούν τις αξίες της δημοσιογραφίας, που τώρα είναι πιο απαραίτητες από ποτέ».