Η UEFA σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι: «όλοι οι εναπομείναντες αγώνες του EURO 2020 θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί».

Στην επίσημη τοποθέτηση της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αναφέρει επίσης ότι: «Τα μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν σε καθέναν από τους χώρους του τουρνουά είναι πλήρως εναρμονισμένα με τους κανονισμούς που έχουν αποφασιστεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές για την υγεία. Οι τελικές αποφάσεις, ο αριθμός των θεατών που θα παρευρεθούν στους αγώνες και οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα γήπεδα υποδοχής εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των αρμόδιων τοπικών αρχών και η UEFA ακολουθεί αυστηρά όλα αυτά τα μέτρα».

Η συγκεκριμένη στάση της UEFA προκάλεσε νέες αντιδράσεις από γιατρούς, ιδιαίτερα μετά την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στα social media ο διάστημος Ιταλός λοιμοξιολόγος, Ρομπέρτο Μπουριόνι, ο οποίος έγραψε…

«Η απατηλή ανευθυνότητα της UEFA που αρνείται να μετακινήσει τους αγώνες του EURO από πόλεις όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης απαράδεκτο οι κυρίαρχες χώρες να το αποδεχθούν αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών τους».