Κανένας προπονητής δεν θέλει να χάσει έναν βασικό ποδοσφαιριστή. Μέσα σε αυτούς και ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει τον ΠΑΟΚ να έχει ρολάρει και να είναι μέσα στου στόχους του. Το πρώτο μισό της σεζόν έχει ολοκληρωθεί και οι πρωταθλητές βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα ανοίξει σε λίγες ημέρες. Εκτός από τις προσθήκες, στο πλάνο υπάρχουν πάντα και οι πωλήσεις για τον ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν θα έλεγαν όχι στο ενδεχόμενο να παραχωρήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή. Άλλωστε η πώληση ενός παίκτη που μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας για να μην υπάρχει πρόβλημα με το FFP.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που ήθελαν τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει ζητήσει να μη γίνουν πωλήσεις τον Ιανουάριο. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα ονόματα των Δημήτρη Λημνιού και Δημήτρη Γιαννούλη. Οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν τραβήξει πάνω τους πολλά βλέμματα καθώς βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία και έχουν δείξει το ταλέντο τους.

Το μόνο που ζήτησε ο Φερέιρα ήταν να μη παραχωρηθούν και οι δυο ποδοσφαιριστές. Πάντως θεωρείται δύσκολο να παραχωρήσει δυο πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο.