Δραματική έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ και σε κάθε άλλο αρμόδιο, κάνουν εδώ και καιρό οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της πλατείας Αγίου Γεωργίου – Ροτόντας και Κ.Μελενίκου, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους με τη διακίνηση ναρκωτικών και τα κρούσματα κλοπών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν με καταγγελίες και βίντεο που στέλνουν στο mycity,  ότι «η περιοχή έχει γίνει κέντρο πωλητών ναρκωτικών».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους διακινητές-πωλητές ναρκωτικών, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν ναρκωτικά ακόμα και σε μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα στα πάρκα της περιοχής!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα κλοπών είτε σε περαστικούς είτε στους κατοίκους της περιοχής. «Όλα αυτά έχουν κάνει την κατάσταση ανυπόφερτη για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, που έχει παραδοθεί στην ανομία», σημειώνουν.

Άντρες των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, κάνουν συχνά περιπολίες και ελέγχους, αλλά όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες…το κάνουν με λάθος τρόπο, καθώς σχεδόν ποτέ δεν πιάνουν επ’αυτοφόρω κάποιον και απλά ελέγχουν τα έγγραφα των διακινητών, τους κάνουν κάποιες φορές και συστάσεις και μόλις αποχωρούν, οι πρεζέμπορες συνεχίζουν προκλητικά και ανενόχλητοι τις παράνομες δραστηρίοτητες τους!

 

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν την παρουσία αστυνομίας καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, «για την εξασφάλιση της ασφάλειάς τους».