Ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε σε καμία απόκτηση ποδοσφαιριστή κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε μεταγραφική περίοδο από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μια απόφαση που έλαβε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ή επιθυμία του Αμπέλ Φερέιρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αποχώρηση παίκτη από το ρόστερ παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Θυμίζουμε ότι αρχικά ο Αμπέλ Φερέιρα είχε δηλώσει πως δεν θέλει να φύγει και να έρθει κανείς. Στην συνέχεια όμως σε νέες δηλώσεις έκανε γνωστό ότι είχε τονίσει ότι θέλει το καλοκαίρι τρεις χαφ.

Στις τελευταίες ημέρες σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη ο Ιβάν Σαββίδης είχε ζητήσει από τον Φερέιρα να εκμεταλλευτεί το ρόστερ της ομάδας. 2822527

Στην προ μίας εβδομάδας τηλεδιάσκεψη που έγινε στην Τούμπα, ο Σαββίδης είπε στον Φερέιρα πως πρέπει να αξιοποιήσει το υλικό της ομάδας που σε γενικές γραμμές κατέκτησε το περσινό νταμπλ. Και το ίδιο πρέπει να κάνει και φέτος. Από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ άφηναν να εννοηθεί, πως εφόσον έρθει πρόταση για να πουληθεί κάποιος παίκτης, τότε θα προχωρούσαν σε κίνηση απόκτησης ενός ή δύο, που ζητούσε ο Φερέιρα.