Ενώ παλιά αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της αντρικής εμφάνισης, τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι άντρες φορούν ρολόι χειρός. Οι νέοι τα θεωρούν ξεπερασμένα, παλιομοδίτικα και άχρηστα, εφόσον μπορούν να δουν την ώρα στην οθόνη του smartphone τους. Παρόλα αυτά, το να φοράει ένας άντρας ρολόι στον καρπό του είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του.

Oλοκληρώνει το στιλ σου

Ένας άντρας δεν έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τόσα αξεσουάρ, όσα οι γυναίκες, όταν θέλει να ενισχύσει την εμφάνισή του. Ένα ρολόι στον καρπό του όμως, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν έχει σημασία αν είναι χρυσό rolex ή οικονομικό, όπως και να έχει, είναι ένα όμορφο και αρσενικό αξεσουάρ, το οποίο τραβάει τις εντυπώσεις.

Σου δίνει έναν τόνο σοβαρότητας

Δείχνει ότι έχεις εκλεπτυσμένο γούστο και ότι προσέχεις την εμφάνισή σου. Τόσο ο κοινωνικός σου περίγυρος, όσο και οι ανώτεροί σου στη δουλειά, θα εντυπωσιαστούν από την κομψότητά σου και το αξιόλογο στυλ σου.

Eίναι μια επένδυση

Κανείς δεν αγοράζει ρολόι για να το φορέσει μόνο μια φορά. Εφόσον θέλεις να το φοράς καθημερινά, μπορείς να επενδύσεις ένα ποσό, που θα σου εγγυηθεί ότι το ρολόι θα κρατήσει για πολύ καιρό και δε θα χρειάζεται να αγοράζεις καινούργιο κάθε 2 μήνες. Επίσης, σε περίπτωση που ξεφτίσει το λουράκι, μπορείς πάντα να το αντικαταστήσεις.

Βλέπεις την ώρα χωρίς να “κολλήσεις” (όπως με το smartphone)

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξεκλειδώσεις το κινητό σου τηλέφωνο για να δεις την ώρα και καταλήγεις να χαζεύεις φωτογραφίες στο instagram, να στέλνεις emojis με τους κολλητούς σου ή να κατεβάζεις νέες εφαρμογές από το google store; Και εντάξει όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, αλλά αν έχεις κάποιο ραντεβού ή ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά, τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα!

Αγοράζοντας μόνος σου ένα ρολόι, καταλαβαίνεις ότι έχεις ωριμάσει

Στο δημοτικό σου έκαναν δώρο το πρώτο σου (ηλεκτρονικό) ρολόι, το οποίο κοιτούσες ανελλιπώς μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα, στο λύκειο το αντικατέστησες με ένα αναλογικό, αφού πια είχες μάθει να διαβάζεις την ώρα και τώρα, βγάζοντας τα δικά σου λεφτά έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις το πιο ωραίο και στιλάτο ρολόι. Δε σου κάνουν πια εντύπωση τα χρωματιστά λουράκια, αλλά εντυπωσιάζεσαι περισσότερο από τα πιο μεγάλα (και ακριβά) ρολόγια με σοβαρό κάδρο και δερμάτινο λουράκι. Μπορεί η τιμή του να είναι λίγο τσιμπημένη, αλλά μπορείς να το αγοράσεις και αποφασίζεις να κάνεις αυτήν την “επένδυση”, αφού είναι ένα χρήσιμο αντικείμενο που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Σε βοηθάει να βάζεις σε σειρά τις προτεραιότητές σου

Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα, που συχνά δεν το συνειδητοποιούμε. Μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη ευθύνες και υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε καλή αίσθηση του χρόνου, για να κατανέμουμε σωστά το χρόνο μας και να μας μένει χρόνος και για τον εαυτό μας. Ανά πάσα στιγμή κοιτάς τον καρπό σου και ξέρεις τι ώρα είναι, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το κινητό σου και να παρασυρθείς από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να χάσεις χρόνο.

http://menexclusive.com/