Πώς παρουσιαζόταν και με ποιον τρόπο τον προσέγγισε
Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο γιατρός «μαϊμού», ο οποίος με τις μεθόδους του φέρεται να οδήγησε στο θάνατο τρεις ανθρώπους ενώ έχει εξαπατήσει δεκάδες ακόμη.

Ο 47χρονος «Νίκος Κόντος» όπως παρουσιαζόταν κατάφερε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες. Τα θύματα του φέρεται πως τα εντόπιζε σε μοναστήρια όπου και εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας με αναφορές στην Ελβετία και την Αμερική και άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο Άγιον Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και πρόσωπα της ελληνικής σόου μπιζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην έκδοση της Κυριακής μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Με ποιον τρόπο τον προσέγγισε
Στη μήνυση η οποία έχει καταθέσει η πλευρά του Δημήτρη Κοντομήνα αναφέρεται ότι ο ο 47χρονος παρουσιάστηκε ως ένας άνθρωπος από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Ο ίδιος υποστήριζε πως είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο 47χρονος παρασουσίαζε ως κορυφαία ευκαιρόα έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη μήνυση «Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Το σχέδιο που προσπαθούσε να του πουλήσει
Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2005, τότε ήταν που ο 47χρονος μέσω τρίτου προσώπου προσέγγισε τον Δημήτρη Κοντομηνά. Όπως μάλιστα φέρεται να είπε «ήταν επιλογή των ΗΠΑ που πληρούσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εχεμύθειας και οικονομικής επιφάνειας».