Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Πηγάδια, προκειμένου να πάρει τη νίκη για να κλείσει την κανονική διάρκεια με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι πρωταθλητές δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και άφησαν δυο βαθμούς στην Ακριτική πόλη. Αυτό έφερε τριγμούς στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλά σενάρια για το μέλλον του Αμπέλ Φερέιρα. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Πορτογάλος τεχνικός είχε βρεθεί στο στόχαστρο. Μετά το αποτέλεσμα στην Ξάνθη η κουβέντα για το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του έχει μπει και πάλι στο κάδρο.

Το παιχνίδι Ξάνθη – ΠΑΟΚ προβλήθηκε από την ΕΡΤ. Αμέσως μετά ακολούθησε το ρεπορτάζ στην εκπομπή της Αθλητικής Κυριακής. Ο Γιώργος Μίνος κλήθηκε να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Ο γνωστός ρεπόρτερ τόνισε ότι «ο Αμπέλ Φερέιρα τα έχει χαμένα». Αφορμή ήταν κάποιες δηλώσεις που ο Πορτογάλος μίλησε με θετικά σχόλια για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Μίνος αναφέρθηκε στις έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών, ενώ τόνισε ότι η εκτίμησή του είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο Φερέιρα θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς ο χρόνος μέχρι τότε δεν επιτρέπει να γίνει κάποια αλλαγή.