Μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 παγκοσμίως, είναι περισσότερα από 307.000, με 13.049 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μία από τις χώρες που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω του φονικού ιού, είναι η Νότια Κορέα όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 8.800 κρούσματα, ενώ 102 άνθρωποι δεν μπόρεσαν να νικήσουν αυτή τη «μάχη». Όμως η Νότια Κορέα, είναι και μία από τις πιο τεχνολογικές χώρες στον κόσμο και έτσι δημιουργήθηκε μία εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργεί ως… Big Brother.

Πρόκειται για την εφαρμογή με όνομα «Corona 100», η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στα κορυφαία σε downloads applications στη χώρα στο Google Play.

Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται live μέσω χάρτη, για το που βρίσκονται συνάνθρωποι τους που πάσχουν από κορονοϊό. Έτσι μπορούν να αποφεύγουν αυτούς τους δρόμους και τα μέρη, ώστε να μην κολλήσουν και να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Η εφαρμοφή βγήκε στο Google Play στις 11 Φεβρουαρίου και από τότε, όπως αναφέρει ο Bae Won-Seok, ένας από τους προγραμματιστές, έχει περισσότερα από 20.000 downloads κάθε ώρα.Το «Corona 100» παίρνει δεδομένα από τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση. Μέσα σε αυτά είναι: η ημερομηνία που διαγνώσθηκε ο ασθενής με κορονοϊό…Το φύλο του ασθενή, η ηλικία, η εθνικότητα αλλά και το μέρος το οποίο επισκέφθηκε και κόλλησε τον ιό.Η εφαρμογή, προς το παρόν, δείχνει που υπάρχει ασθενής με κορονοϊός στα 100 μέτρα. Αν ο χρήστης της εφαρμογής βρεθεί κοντά του, τότε λαμβάνει μία ειδοποίηση στο κινητό του.Η Apple πάντως, αρνείται να βάλει στο App Store τέτοιου είδους εφαρμογές, οι οποίες δεν είναι επίσημες από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας. Έτσι, μέχρι στιγμής, το «Corona 100» και άλλες παρόμιες, υπάρχουν μόνο στο Google Play.