
Το Φεβρουάριο του 2019 η Στέλλα Άνταμς έκανε την εμφάνισή της μέσα από το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της, το bestseller της Κικής Τσιλιγγερίδου, Βυθισμένος Ουρανός. Και η εμφάνιση εκείνη ήταν… εκρηκτική.
Αναγνώστες και κριτικοί είπαν και έγραψαν πολλά για την αντισυμβατική ηρωίδα που τάραξε τα νερά της αστυνομικής λογοτεχνίας: «Αποφεύγοντας τον πουριτανισμό που διαπνέει ενίοτε την περιγραφή των γυναικών στα ελληνικά αστυνομικά βιβλία, η Στέλλα Άνταμς έχει τσαμπουκά, κάνει άγριο σεξ και ρίχνει ξύλο, όταν χρειαστεί» (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr). «Η Στέλλα Άνταμς έχει αποφασίσει να κόψει τα φρένα και να σε οδηγήσει σε μια ξέφρενη κούρσα θανάτου, παράνοιας, αίματος, ανατροπών, κρίσεων, πόνου, συντριβής, απώλειας, προδοσίας» (Κέλλη Κρητικού, Athens Voice). «Η πρώτη Ελληνίδα action hero είναι εδώ και περιμένει την ενσάρκωσή της στην οθόνη» (Σαπφώ Καρδιακού, diastixo.gr).
Τώρα, ένα χρόνο μετά, η Κική Τσιλιγγερίδου παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Στέλλας Άνταμς και μας καλεί σε μια κατάβαση στην… Πύρινη Κόλαση. Αυτή τη φορά η Στέλλα Άνταμς έρχεται αντιμέτωπη με έναν πανέξυπνο και σαδιστικό δολοφόνο. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ο χρόνος τρέχει και η Στέλλα Άνταμς εκτός από το δολοφόνο έχει να αναμετρηθεί και με τον ίδιο της το σκοτεινό εαυτό.
Πιο σκληρή, πιο σκοτεινή, πιο ανατρεπτική –η δεύτερη περιπέτεια της Στέλλας Άνταμς είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.
Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η Αθήνα καίγεται από τον καύσωνα. Οι πάντες υποφέρουν. Όχι όμως όπως υπέφερε ο νεαρός τηλεπαρουσιαστής στο οροφοδιαμέρισμα της Δαφνομήλη, στον Λυκαβηττό.
Το ολόγυμνο πτώμα του ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα στο μέσο του κρεβατιού, με τα χέρια διάπλατα ανοιχτά και τα πόδια τεντωμένα και διπλωμένα στους αστραγάλους. Το αίμα του είχε ποτίσει τα πάντα. Αλλά το περισσότερο ήταν συγκεντρωμένο στο στήθος… και χαμηλά στην κοιλιά του. Ο Αλέξανδρος Κορρές βασανίστηκε πριν πεθάνει. Ο δολοφόνος έκανε τα πάντα για να υποφέρει όσο γινόταν περισσότερο.
Για να τρελαθεί.
Η Στέλλα Άνταμς ξέρει ότι αυτή τη φορά έχει να κάνει με έναν σαδιστικό δολοφόνο, έναν σίριαλ κίλερ που τρέφεται από τον πόνο των άλλων και σκηνοθετεί με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειές του. Ξέρει ακόμη ότι στο πρόσωπο του βασανιστή μπορεί να δει την αντανάκλαση του κρυφού εαυτού της.
Και ξέρει πως, για να τον πιάσει, πρέπει να περπατήσει μέσα στην ίδια την Κόλαση. Η δεύτερη περιπέτεια της αστυνόμου Στέλλα Άνταμς είναι μια κατάβαση στη φρίκη.