Υπέροχη, σπάνια, κατασκευασμένη στο χέρι και ως εκ τούτου πανάκριβη, η Bentley Bacalar μπορεί προς το παρόν μόνο να στοιχειώνει τα όνειρά μας -ακόμα και με τη βεβαιότητα ότι πολλά τζακ ποτ του Τζόκερ θα γίνουν τελικά δικά μας.
Αυτό δεν μειώνει φυσικά διόλου την ανεκτίμητη αξία της, η οποία είναι πασιφανής σε κάθε της λεπτομέρεια. Χωρίς οροφή, σε γραμμή μπαρκέτα και βασισμένη στην Continental GT αλλά με αισθητικά στοιχεία από την πρωτότυπη EXP 100, η Bentley Bacalar αποτελεί ένα πολύ σπάνιο και ακριβό «παιχνίδι» για μεγάλα παιδιά.
Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 750 νέα εξαρτήματα, με περισσότερα από 40 από αυτά να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ σχεδόν άλλα 100 κατασκευάζονται με τεχνικές ταχείας χειροποίητης παραγωγής.
Το εξαιρετικά σπάνιο roadster μοντέλο της Bentley πήρε το όνομά του από τη Laguna Bacalar στη χερσόνησο Yucatan του Μεξικού, μια λίμνη που φημίζεται για τη μαγευτική φυσική ομορφιά της. Συνεχίζεται έτσι η στρατηγική της Bentley να ονοματίζει τα μοντέλα της από σημαντικά αξιοθέατα, που ξεκίνησε με την Bentayga το 2015.
Η χειροποίητη κατασκευή και η εξαιρετική προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, συνδυάζονται με τη σπανιότητα κάθε μέρους που συνθέτει το αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα εξωτικά υλικά της Bacalar περιλαμβάνονται η βαφή που περιέχει τέφρα από φλοιό ρυζιού, για έναν αειφόρο τρόπο επίτευξης πλούσιου μεταλλικού φινιρίσματος, φυσικού βρετανικού μαλλιού και ξύλου Riverwood ηλικίας 5.000 ετών, που προέρχεται από τα αρχαία Fenlands της ανατολικής Αγγλίας.
Παρότι ανοιχτή, η Bacalar έχει τη δυνατότητα επίτευξης μέγιστης ταχύτητας που ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα. Το μοναδικό ερώτημα είναι ποιος επιβάτης μπορεί να σταθεί μέσα σε αυτή έστω και μερικά δευτερόλεπτα, στην τρίτη εκατοντάδα χιλιομέτρων.
Καθώς όλες οι Bentley Bacalar έχουν προπωληθεί, είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολύ σύντομα η αξία των 12 μεταχειρισμένων αντιτύπων θα εκτοξευθεί στα ουράνια. Η χειροποίητη και πανάκριβη Bentley Bacalar των 2.000.000 ευρώ θα παραχθεί σε μόλις 12 αντίτυπα, εκ των οποίων όλα έχουν ήδη προπωληθεί.

https://www.insider.gr/