Στο παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο «Στου Μήτσου», στην αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης, γευμάτισε το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεζεδοπωλείο ανήκει στον Δημήτρη, ο οποίος είναι απεξαρτημένος και έχοντας ζήσει τη δική του περιπέτεια, μετά από μια σκληρή μάχη για να σταθεί όρθιος, απασχολεί ως προσωπικό πρώην χρήστες ή πρώην κρατούμενους και γενικώς άτομα που έχει περιθωριοποιήσει η κοινωνία. «Η χαρά που βλέπω στα μάτια των παιδιών όταν τους δίνω μια ευκαιρία να δουλέψουν εδώ δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα οικονομικό αντάλλαγμα», είπε στην κυρία Σακελλαροπούλου ο Δημήτρης. Διηγήθηκε ότι την πρώτη φορά που μαγείρεψε ήταν φακές, στη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη», και τότε ένιωσε διαφορετικά και «πήρε δύναμη» βλέποντας 60 άτομα να τον χειροκροτούν, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα άκουγε μόνο κριτική για τα λάθη του.

Έκτοτε ασχολήθηκε με τη μαγειρική και, όπως είπε, στο μεζεδοπωλείο δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει συνταγές της γιαγιάς του στον ξυλόφουρνο και στη μασίνα.

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνόδευε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν με τον Δημήτρη και τους εργαζόμενους στο μεζεδοπωλείο, συζήτησαν μαζί τους και οι προσωπικές ιστορίες τους προκάλεσαν τη συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά το γεύμα, η Κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε στα πλακόστρωτα της Αγοράς Καπάνι και στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαγαζάτορες και καταναλωτές.