Οι γυναίκες, σύμφωνα με έρευνες, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όσο πλησιάζουν τα 40 έτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες είναι άνω των 40 έχουν πιο πολλές σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές σε σχέση με τις νεότερες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η αιτία είναι το βιολογικό ρολόι. Όσο οι γυναίκες πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση γνωρίζουν πως οι ευκαιρίες τους να τεκνοποιήσουν μειώνονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ερωτική τους επιθυμία. Έτσι οι γυναίκες άνω των 40 σκέφτονται το σεξ περισσότερο και είναι πιο ανοιχτές στο να περάσουν μια βραδιά με έναν άγνωστο. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως όσο μειώνεται η γονιμότητα τόσο αυξάνονται τα σεξουαλικά κίνητρα και η σεξουαλική συμπεριφορά γίνεται πιο ενεργή.

Από την άλλη ίσως ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ότι τα παιδιά έχουν μεγαλώσει πλέον, αφήνοντας χρόνο αλλά και …χώρο στο ζευγάρι να απολαύσει σεξουαλικές στιγμές που στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούν τώρα πια οι δύο σύντροφοι να αφιερώσουν περισσότερο προσωπικό αλλά και σεξουαλικό χρόνο ο ένας στον άλλον . Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες με παιδιά άνω των 18 ή παιδιά που έχουν φύγει από το σπίτι έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές  και καλύτερη σεξουαλική ζωή, ενώ οι γυναίκες με πιο μικρά παιδιά που χρειάζονται τη φροντίδα τους στην καθημερινότητα ή και για τα διαβάσματα, απέχουν αισθητά από τη σεξουαλική δραστηριότητα, λόγω του περιορισμένου χρόνου, της κούρασης, της έλλειψης προσωπικού χρόνου κ.ά.

Έτσι εφόσον η γυναίκα έχει περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φροντίζει και περισσότερο τον εαυτό της. Και μην ξεχνάμε πως αυτό αποδίδει. Είναι γεγονός πως η σημερινή 40άρα, δεν έχει καμία σχέση με τη μητέρα μας στα 40 της χρόνια. Εξακολουθεί και είναι όμορφη – αν βέβαια προσέχει την εμφάνιση και τον εαυτό της – γυμνάζεται, είναι θηλυκή, «αρέσει», την προσέχουν οι άνδρες γύρω της… Κολακευμένη λοιπόν, αισθάνεται ενεργή με αρκετά υψηλή αυτοπεποίθηση και θέλει να ρουφήξει τις απολαύσεις της ζωής, μία εκ των οποίων είναι και το σεξ!

Κατά συνέπεια, οι ηθικές της αναστολές πέφτουν, θέλει να δοκιμάσει καινούργιες εμπειρίες ερωτικά. Μην ξεχνάμε, πως έχει κλείσει τον κύκλο της τεκνοποίησης, που σημαίνει ότι απλά τώρα πια απολαμβάνει… Μάλιστα, ακόμα και αν υπάρχουν ενδείξεις κλιμακτηριακής φάσης που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την διάθεση για σεξ, δεν αφήνεται αλλά συζητάει με το γυναικολόγο της για να δει τι μπορεί να κάνει ώστε να συνεχίσει την σεξουαλική της ζωή.

Μέσα στην όλη διεκδίκηση της απόλαυσης, υπάρχει και η σεξουαλική διεκδίκηση, όπου γνωρίζοντας πλέον πολύ καλύτερα το σώμα της, πειραματίζεται περισσότερο, ξέρει τι της αρέσει και τι όχι, το ζητάει και το διεκδικεί από τον σύντροφό της, τον οποίο δεν αφήνει «παραπονεμένο», γνωρίζοντας τι του αρέσει και πως θα τον κάνει να περάσει εξίσου καλά μαζί της. Ναι, είναι μία πραγματικότητα: η γυναίκα των 40+ ξέρει να ικανοποιεί αλλά και να ικανοποιείται.

Πιο απλά, θα έλεγα, πως σήμερα η γυναίκα που διανύει την δεκαετία των 40, ξέρει πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνει για να γευτεί την σεξουαλική ηδονή με τον σύντροφό της. Ξέρει τι ζητάει, πως θέλει να είναι η ζωή της από εδώ και πέρα και απλά… διεκδικεί!