Συγγνώμη από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα μετά τον σάλο από την αναφορά του στις εργαζόμενες της περιφέρειας και το ενδεχόμενο να παίξουν σε ταινία πορνό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Απ. Τζιτζικώστας δέχθηκε τις ευχές των εργαζομένων της ΠΚΜ και σε μια αποστροφή του λόγου του εκπροσώπου αυτών ότι οι γυναίκες θέλουν να παίξουν σε κάποια από τις ταινίες του Hollywood που αναμένεται να γυριστούν στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης σχολίασε ότι ετοιμάζει ταινίες ο Σειρηνάκης, γνωστός για τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Το βίντεο από την επίμαχη στιγμή έγινε viral με πολλές αντιδράσεις στα social media ενώ προκάλεσε και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Γιαννούλης σε δήλωσή του σημειώνει αρχικά πως «δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν την γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλλου»

«Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας «χιούμορ». Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στην σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΚΜ.

Τζιτζικώστας: Η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής

Πριν από λίγα λεπτά ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε μια δήλωση συγνώμης μέσω των social media. «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απ. Τζιτζικώστας.