Από τη Μαρία Σιούλα
Μια πρωινή βόλτα από τα Κάστρα της Άνω Πόλης στην Παραλία της ηλιόλουστης Θεσσαλονίκης και τα στενά της, αλλά και το ωραίο ηλιοβασίλεμά της, θα δει κάποιος ν’  αποτυπώνεται, από τον εξαίρετο δημιουργό – φωτογράφο, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, η αγάπη του για τη δουλειά του και την πόλη μας.
Φωτογραφίες με όπλο την αγάπη και το πάθος  αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης μας, αλλά και τις σκοτεινότερες πλευρές της,
Μέσα από τα μάτια του και το συναίσθημά του, μπορεί κάποιος που ζει στη Θεσσαλονίκη, ή δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ να ”ταξιδέψει” και να  γνωρίζει την όμορφη Νύφη του Θερμαϊκού και συμπρωτεύουσα της Ελλάδας.
Η επαγγελματική του καριέρα, ξεκινάει το 1990.
Το βιογραφικό του πλούσιο και αξιόλογο,  Οι συνεργασίες του ήταν και είναι σημαντικές, με μεγάλους εκδοτικούς Οίκος τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Φωτογραφίες του υπάρχουν σε Γαλλικά και άλλα διεθνή περιοδικά. Το “National Geographic”, έχει κάνει ειδικό αφιέρωμο για την επαγγελματική του πορεία.
Έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες  με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την εφημερίδα ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, το ”ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” και  με διάφορα περιοδικά φωτογραφίας.
Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης στο Μέγαρο  Μουσικής Θεσσαλονίκης
.
 Από το 1992 έως και το 2006, υπήρξε υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου για την KODAK A.E.
Από το 1997 έχει λάβει μέρος σε πολλές διαθεματικές εκθέσεις φωτογραφίας σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς με τεράστια επιτυχία, όπως στα πλαίσια των ”ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” με θέμα τα “ΑΣΤΕΓΑ ΠΑΙΔΙΑ” , έκθεση αφιερωμένη  στη διεθνούς φήμης Ιταλίδα τραγουδίστρια ‘”MILVA”‘ και  έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ” στο Αλατζά Ιμαρέτ.(Πολιτιστικό Μνημείο Θεσσαλονίκης)
Διατηρεί, σε συνεργασία, τον οίκο γάμων και βαφτίσεων “L’ Atelier”,  ένα ζεστό και πανέμορφο χώρο στην Αριστοτέλους 28, στη Θεσσαλονίκη.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της δουλειάς του.
Στις επαγγελματικές του ιστοσελίδες, μπορεί κάποιος να δει μια πλουσια θεματική συλλογή.
Επίσης στο site του Οίκου :
”Focus on the photograph you want to take, focus on what you want to say”. – W. Eugene Smith..