Άνδρες γυναίκες και παιδιά δεν κάνουν όλη ημέρα άλλη δουλειά από το να «ποστάρουν»  ιδέες, σκέψεις, φωτογραφίες σε καθημερινή βάση με ταχύτητα πολυβόλου. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι τους συμβαίνει στην καθημερινότητα τους το ποστάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη σχεδόν ανά λεπτό.  Τι ώρα ξυπνάνε, τι ώρα κοιμούνται, που θα πάνε το πρωί, που το μεσημέρι που το βράδυ. Πού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή.  Ποιος τους τηλεφωνεί, σε ποιον τηλεφωνούν, ποιον θα ήθελαν να δουν. Ακόμα και ξεχασμένα ραντεβού οι χρήστες τα υπενθυμίζουν μέσω του Facebook.
Εάν κάποιος ξυπνάει εν μέσω της νύχτας για 30 λεπτά δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ποστάρει! Θέλει να ενημερώσει τους φίλους του ότι ξύπνησε στις 4 το πρωί και δεν μπορούσε να κοιμηθεί….

Και βεβαίως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το like.

Έχω δει να γράφονται «βλακείες»  και να παίρνουν πολλά like.

Έχω δει ανθρώπους να θυμώνουν επειδή σε φωτογραφία τους κάποιος φίλος τους η φίλη τους δεν τους έκανε like.  Έχω δει ανθρώπους να «τα παίρνουν»  με φίλους τους επειδή δεν τους έκαναν κάποιο σχόλιο για μια φωτογραφία.

Και φυσικά τα ποσταρισματα που σαρώνουν είναι οι φωτογραφίες νέων και πιο ώριμων γυναικών και ανδρών ειδικά τώρα το καλοκαίρι με μαγιό.

Μαγιό «μικρά και μεγάλα».  Που κρύβουν τα πάντα άλλα και που δείχνουν τα πάντα.
Είναι ενδεικτικό ότι «σοβαρή» 50αρα κυρία της Αθήνας πόσταρε φωτογραφία της σε πισίνα με μαγιό που μόνο μαγιό δεν ήταν με αποτέλεσμα να «πάρει» πάνω από 400 like.

Ο ανταγωνισμός είναι στο φόρτε του, είτε από την Αθήνα είτε από την Μύκονο. Οι 50άρες ανταγωνίζονται με μανία τις 20αρες και τις 25αρες, οι 45 αρες τις 35 αρες κλπ. Επίσης, δεν είναι λίγες οι 30άρες και οι 35άρες οι οποίες -προκειμένου να μπουν στον… ανταγωνισμό- ποστάρουν προκλητικές φωτογραφίες τους.

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες που ο κάθε ένας δείχνει ό,τι διαθέτει. Άλλος τους κοιλιακούς του,  άλλος τα tattoo του, άλλος τα… μούσια του και πάει λέγοντας. Κι όποιος δεν έχει κοιλιακούς και είναι 50 ετών άντε, το πολύ-πολύ, να χαριεντίζεται ποστάροντας το αυτοκίνητό του.

Αφήστε δε που τα μηνύματα μεταξύ αγνώστων δίνουν και παίρνουν. Ένα καλημέρα μεταξύ δύο «φίλων» στο inbox που δεν γνωρίζονται από κοντά μπορεί να μετατραπεί σε εύκολο φλερτ.

Επί της ουσίας το Facebook έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο διαδραστικό πίνακα όπου όλοι προσπαθούν να φανούν, να πουν κάτι… H απέραντη μοναξιά μέσα από την απέραντη φλυαρία…