Μετά την επιτυχημένη ταινία «300» ο Ζακ Σνάιντερ επανέρχεται με μία νέα παραγωγή, η οποία θα πραγματεύεται την ομοφυλοφιλική σχέση του Μέγα Αλεξάνδρου και του πολέμαρχου Ηφαιστίωνα. Όπως αποκάλυψε στο podcast «The Fourth Wall», η εταιρεία παραγωγής Warner Bros είχε ζητήσει από τον σκηνοθέτη μία τρίτη ταινία, η οποία θα αποτελούσε το φινάλε της τριλογίας των «300» και του sequel «Rise of an Empire». Η ταινία γράφτηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως δήλωσε, και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να γράψει μία ταινία σχετική με τους «300», προέκυψε το «Blood and Ashes». «Αφού δεν μπορούσα να γράψω κάτι άλλο για τους 300, ξεκίνησα να γράφω για τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν ξέρω πώς, αλλά απλώς έγινε μια ταινία για την σχέση του με τον Ηφαιστίωνα. Έγινε μία ιστορία γκέι αγάπης», λέει ο Ζακ Σνάιντερ.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί πως μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην ήταν ό,τι ακριβώς τού ζητήθηκε, αλλά παρέδωσε το σενάριο με πολύ περισσότερο ενθουσιασμό από τα προηγούμενα δύο. Δυστυχώς όμως, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής δεν είχαν την ίδια αντίδραση.«Θα ήθελα πολύ να το κάνω, όμως η Warner Bros το απέρριψε. Μάλλον δεν είναι μεγάλοι fans μου», καταλήγει ο Σνάιντερ.
Όπως φαίνεται, ο διάσημος σκηνοθέτης γενικά υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες, που στέκονται απέναντι σε ρατσιστικά πρότυπα και προβάλλουν θέματα, τα οποία είναι αμφιλεγόμενα. Πρόσφατα, είχε εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του στον σκηνοθέτη J.J. Abrams, που ετοιμάζει μία ταινία του Superman, στην οποία ο υπερήρωας απεικονίζεται να είναι Αφροαμερικανός και έχει συγκεντρώσει πολλές κριτικές.

Στην συνέντευξη Τύπου, που είχε δώσει, δήλωσε: «Δεν συμμετέχω στις λήψεις αποφάσεων στην Warner Bros, με κανέναν τρόπο. Υποθέτω, λοιπόν, πως απλώς θα περιμένω να δω τι θα κάνουν με την συγκεκριμένη ταινία. Εμένα, πάντως, μού φαίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ».

/www.protothema.gr