Το νέο σουπεργιότ της Porsche είναι γεγονός για την αγορά, αφού μάλιστα πρόκειται για μια κατασκευή που φαίνεται να έχει βγει από άλλο πλανήτη.  Αυτό εξάλλου ήθελε και η εταιρεία Royal Falcon Fleet όταν προσέγγισε την Porsche. Δηλαδή, την κατασκευή ενός «διαστημοπλοίου στο νερό». Το γιοτ 40 περίπου μέτρων, γνωστό με το όνομα Royal Falcon One, έχει σχεδιαστεί στο πρότυπο των καταμαράν με ένα στυλ στο οποίο δύο παράλληλες κολώνες λειτουργούν για «πόδια», με σκοπό να ανυψώσουν ολόκληρο το πλοίο από το νερό.
Ο σχεδιασμός του γιοτ παρέχει επιπλέον πατώματα στα διάφορα δωμάτια που διαθέτει με σκοπό να υπάρχουν διαβαθμίσεις στο περιεχόμενο των δωματίων. Μάλιστα, οι σουίτες στο πάνω μέρος από το κατάστρωμα τα δωμάτια είναι πιο πλουσιοπάροχα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στο κάτω μέρος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, το Royal Falcon έχει τρεις καμπίνες για τους επισκέπτες, μία σουίτα αλλά και μία VIP σουίτα πάνω από το κατάστρωμα, η οποία έχει καλύτερη θέα καθώς είναι υψηλότερα από το νερό. Το γιοτ κατασκευής στη Σουηδία, έχει ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 65 χιλιόμετρα την ώρα. στο εσωτερικό του, η Porsche σχεδίασε πολυτελείς μοντέρνους χώρους, με καναπέδες από δέρμα, και ένα σκηνικό που συνδυάζει το λευκό, το γκρι και το μαύρο με αυτόματα συρόμενες γυάλινες πόρτες. Οι σχεδιαστές έδωσαν επιπλέον τις καμπύλες και τις γραμμές που θα είχε ένα αυτοκίνητο της Porsche.
Το κατάστρωμα με τζακούζι, το κεντρικό σαλόνι με μπαρ και οπίσθιο φωτισμό αλλά και το πανοραμικό κατάστρωμα με θέα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του γιοτ.