Ξεκίνησε από μια οικογένεια τσαγκάρηδων της Κίνας και πήγε μετανάστης στο Λονδίνο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, το 1980. Από ένα ορθογραφικό λάθος, το κινεζικό όνομά του από Chow έγινε Choo και έτσι έμεινε για πάντα.

Ο πανέξυπνος Μαλαισιανός σπούδασε στο Λονδίνο, στη σχολή που σήμερα ονομάζεται London College of Fashion, και πήρε το πτυχίο του το 1983. Ανοιξε αμέσως το πρώτο του κατάστημα υποδημάτων σε έναν χλιδάτο δρόμο του Λονδίνου και άρχισε να γίνεται διάσημος. Το 1988 το περιοδικό Vogue δημοσίευσε ορισμένα από τα παπούτσια του.

Σήμερα, τα παπούτσια του φοράνε οι πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου, όπως η Μαντόνα, η Μισέλ Ομπάμα, η Κέιτι Χολμς, ενώ η τηλεοπτική σειρά Sex and the City τα έκανε αθάνατα. Η ταινία «Ο Διάβολος φορούσε Prada» ανέβασε τα παπούτσια του στα ουράνια.

Από τότε τα παπούτσια του γίνονται θρύλος. Το 2001 ο Jimmy Choo πουλάει το 50% της εταιρείας του στην Equinox Luxury Holdings Ltd έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών. Αρχίζει να σχεδιάζει και να λανσάρει τσάντες. Τα ανδρικά παπούτσια θα προστεθούν στη συλλογή του το 2011. Αργότερα θα έρθουν τα γυαλιά ηλίου, τα αρώματα και τα αξεσουάρ.

Ενα ζευγάρι παπούτσια Jimmy Choo κοστίζει 1.000 λίρες και η υψηλή τιμή του δικαιολογείται από το γεγονός ότι κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Σήμερα, ο Μαλαισιανός αυτοκράτορας των παπουτσιών έχει στα χέρια του μια επιχείρηση αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.  Η φίρμα διαθέτει 120 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να ανοίγει άλλα 10-15 κάθε χρόνο.

Πολλά από τα παπούτσια του γίνονται sold out μέσα σε λίγα λεπτά. Δείτε εδώ μερικά μόνο δείγματα από την τεράστια γμάμα παπουτσιών και τσαντών που λατρεύουν οι γυναίκες ανα τον πλανήτη.