Μήνυμα προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της έντονης ανησυχίας για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.«Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορωνοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, από το πρωί της Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.Κι αυτό, διότι οι επιστήμονες αποδίδουν τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων στις εσωτερικές μετακινήσεις και τον εγχώριο τουρισμό, με τους εκδρομείς να μεταφέρουν τον ιό σ’ όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε συνολικά 230 νέα περιστατικά μολύνσεων, εκ των οποίων τα 41 ήταν εισαγόμενα.

naftemporiki.gr