Την ικανοποίησή του γιατί η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παραλαμβάνοντας χτες τιμητικό βραβείο από τον θρύλο του ταεκβοντό Νίκο Λεούση για την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στο τουρνουά «World King of Taekwondo», το οποίο διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ. 

«Πρόκειται για μία από τις σημαντικές μέρες αθλητισμού στην πόλη μας. Μετά από τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, πριν από λίγες εβδομάδες, η πόλη μας θα φιλοξενήσει αυτήν την περίοδο πάνω από 20 ακόμη αθλητικά γεγονότα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα και η πόλη της Θεσσαλονίκης τα πηγαίνουν περίφημα στο άθλημα του ταεκβοντό, θυμίζοντας τη σαρωτική νίκη της Εθνικής Ομάδας Ταεκβοντό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας. Στο τουρνουά «World King of Taekwondo» συμμετέχουν 900 αθλήτριες και αθλητές από δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ουκρανία, που δοκιμάζεται από τον πόλεμο. «Ευχόμαστε αυτή η πληγή επιτέλους να κλείσει», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη συμμετοχή της αποστολής από την Ουκρανία, με τους αθλητές της να αποσπούν ένα πολύ θερμό χειροκρότημα. Ο Ν. Ζεϊμπέκης «Τιμή για την πόλη» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το τουρνουά «World King of Taekwondo».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης», όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης, «θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών σε όλα τα αθλήματα». Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξει ένα μπαράζ αθλητικών διοργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στο πρωτάθλημα στίβου, που επιστρέφει στην πόλη μετά από 14 χρόνια, στο τουρνουά μπάσκετ της σειράς 3x3GR National Tour με έναρξη από την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και στους αγώνες beach volley, που επίσης θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους.