Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές. Τα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που έως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από το μεσημέρι και από τις νοτιότερες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τελικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και αργά τη νύχτα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που προς το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που προς το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανανατολικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.