Συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 51χρονο για την σεξουαλική κακοποίηση της ανιψιάς του από την ηλικία των 9 χρονών έως 15 χρονών.
Κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Συνολική εκτιτέα ποινή είναι τα 15 έτη.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι είναι ψέματα όσα κατήγγειλε η μικρή. Όλοι οι συγγενείς – εκτός από τον πατέρα της παθούσας – κατέθεσαν υπέρ του 51χρονου θείου της μικρής.
Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της, ανέφερε ότι με βάση την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η ανήλικη λέει την αλήθεια και ότι πραγματικά υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη -παιδί χωρισμένων γονιών- μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά. Τα Σαββατοκύριακο επισκεπτόταν τον κατηγορούμενο, σύζυγο της αδελφής του πατέρα της.
Στα 9 της χρόνια διαγνώστηκε με αφροδίσιο νόσημα. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων και ξεκίνησε η ποινική έρευνα. Οι συγγενείς κατέθεσαν υπέρ του θείου. Δεν προέκυψε υπαιτιότητα και η δικογραφία μπήκε στο αρχείο. Αντί να προστατευτεί η ανήλικη εστάλη στην ίδια οικογένεια.
Το 2019 με πρόσχημα τις διακοπές πήγε στη Σουηδία, όπου διέμενε σε συγγενείς της και δεν ξαναγύρισε. Ο κατηγορούμενος τις έστελνε μηνύματα λέγοντας ότι του λείπει. Από εκεί το κορίτσι έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ. Ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε και φέρεται ότι μετέβη στην Γερμανία.
Η παθούσα ήρθε στην Ελλάδα και κατέθεσε παρουσία ψυχολόγου στις δικαστικές αρχές, ότι έπεσε θύμα βιασμού από το 2013 έως το 2019 ενώ εις βάρος του 51χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Η ίδιος παρουσιάστηκε στην αστυνομία.