Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να διαπιστώσει την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου. Στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική ολοκληρώθηκε το έργο ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας, ενώ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δημιουργούνται 7 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Η ανακαίνιση των 41 κλινών νοσηλείας υλοποιήθηκε από δωρεά της οικογένειας Χρόνη και η δημιουργία των 7 κλινών ΜΑΦ από δωρεά των Ahepans και της εταιρείας Nestle.

Κλίνες ΜΑΦ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Τούμπας, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο. Εκεί συνομίλησε με πολίτες που είχαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους και συνεχάρη το προσωπικό για την άρτια οργανωμένη διαδικασ

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εγκαταστάθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένες φορητές ΜΕΘ, από τις συνολικά έξι που δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η εταιρεία Kaizen Gaming International και η Stoiximan.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη ήταν το Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

500.000 εμβολιασμοί – Ανοίγει το πρώτο «mega center»

Μέχρι το Σάββατο θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 500.000 εμβολιασμών στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση να προσφεύγουν στα εμβολιαστικά κέντρα και εδώ και στα Κέντρα Υγείας όπως το Κέντρο Υγείας Τούμπας που επισκέφθηκα πριν, και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Σε λίγες μέρες στα mega centers, ένα θα ανοίξει μέσα στην βδομάδα στη ΔΕΘ και έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη – είναι ήδη 52» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δωρεά της Stoiximan, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Αυτό το οποίο όμως είμαστε εδώ σήμερα να παρουσιάσουμε είναι κάτι πρωτοποριακό. Είναι φορητές ΜΕΘ. Δύο στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στον «Άγιο Δημήτριο» και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, που έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίζει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

METH-FORHTES.jpeg

Τέλος, ζήτησε την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας: «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω παρά μόνο υπομονή στους συμπολίτες μας, προσπάθεια από όλους να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πίστη στους υγειονομικούς μας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για αυτή την τεράστια επιχείρηση συνεργάζονται αρμονικά πολλά Υπουργεία και φορείς Του Κράτους, το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Πολιτική Προστασία, το Εθνικής Αμύνης και έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, με κύριο άξονα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Κλείνω – και δεν το ξεχνώ ποτέ – ευχαριστώντας τους υγειονομικούς μας. Έχουμε προσθέσει άλλους 10.000 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτούς τους μήνες. Τους ανθρώπους αυτούς που έχουν παλέψει και με πολύ μεγάλη αγάπη και αυταπάρνηση προστατεύουν και φροντίζουν τους συμπολίτες μας».