Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τα δεδομένα που προκύπτουν από την αυξητική πορεία που ακολουθούν τα κρούσματα, οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό και οι μολύνσεις στα παιδιά ηλικίας 0 έως 9 ετών.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική ανέρχεται πλέον στο 71%.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2, 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Συναγερμό σημαίνουν και οι μολύνσεις στα μικρά παιδιά, με τον Υπουργό Υγείας να τονίζεις πως «την περίοδο 24/1-30/1 είχαμε αύξηση 11% των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-9.

«Βόμβα» με lockdown τύπου Μαρτίου

Όπως είπε, εάν και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Σημείωσε πως ο ένας μετά το άλλο δήμο στην Αττική παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Αναφορικά με το τι έφταιξε που φτάσαμε σε νέα αύξηση των κρουσμάτων, σημείωσε ότι «δεν έφταιξε τίποτα, η κινητικότητα είναι προφανές ότι αυξάνει και τη μετάδοση του ιού».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως χρειάζεται μία τελευταία προσπάθεια και αξίζει να την κάνουμε όλοι μαζί.