Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται δημοτικές, περιφερειακές και υγειονομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη συμπρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την 38χρονη επιχειρηματία, που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, από τον COVID-19 έχει προσβληθεί και ο 10χρονος γιος της.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο σχολείο που φοιτά το παιδί πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση για τους γονείς των μαθητών, ενώ οι Aρχές προχωρούν για προληπτικούς λόγους στην απολύμανση δημοτικών κτηρίων και σχολείων.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

koronaios_apolimansi_thessaloniki3.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο κρούσμα ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, και πρόκειται για μία 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα.