Την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύει η περίπτωση τριών μοναχών του Αγίου Όρους που χρειάστηκε να μεταφερθούν χθες στη Θεσσαλονίκη με επιπλοκές της COVID 19 αλλά δεν έβρισκαν κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μοναχοί από τη Νέα Σκήτη μεταφέρθηκαν με χαμηλό οξυγόνο από τον Άγιον Όρος στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν έβρισκαν κρεβάτι σε απλές κλίνες Covid στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που εφημέρευε χθες.

Τελικά, βρέθηκαν δύο κρεβάτια και παραμένουν εκεί χωρίς μέχρι στιγμής η κατάσταση τους να κρίνεται ως σοβαρή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν υπήρχε δυνατότητα για κρεβάτι ούτε και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη μοναχός μεταφέρθηκε διασωληνομένος στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος από το Παπαγεωργίου.

Η διοίκηση του Αγίου Όρους εξέφρασε στο Grtimes την μεγάλη ανησυχία που έχει για την έλλειψη κλινών Covid στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν υπάρχει καμία εξακριβωμένη πληροφορία για το πως ξεκίνησε η διασπορά του ιού στο κελί του Τιμίου Προδρόμου στην Σκήτη της Αγίας Άννας και στη Νέα Σκήτη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Άγιον Όρος.

Πηγή: grtimes.gr