Με προσωπική του δήλωση ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας απάντησε στον Τάκη Μπαλτάκο αναφορικά με την τοποθέτησή του για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί για την υπόθεση με την Ξάνθη, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα δεν έχει νομική βάση και χαρακτηρίζοντας το «ανύπαρκτο».

Ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση απάντησε στον Τάκη Μπαλτάκο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα έπρεπε να είχε διαβάσει τη δικογραφία και να γνωρίζει τα στοιχεία της πριν προχωρήσει στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Αναλυτικά στην προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει:

«Εχθές το βράδυ, παρακολούθησα τις νομικές γελοιότητες, τις οποίες ανέπτυξε ο δικηγόρος Αθηνών και πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος κι έχω να κάνω την εξής δήλωση:

Το πρώτο, το οποίο πρέπει να έχει κάποιος, για να γίνει σεβαστός ως δικηγόρος από τους εφαρμοστές του δικαίου, δηλαδή τους δικαστές, είναι η νομική αξιοπρέπεια.

Ο κύριος Μπαλτάκος, πριν αναφερθεί στους νομικούς, που μέχρι τώρα έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση και να τους χαρακτηρίσει, όπως τους χαρακτήρισε, θα έπρεπε πρώτα να έχει διαβάσει τη δικογραφία και να γνωρίζει τα στοιχεία της. Θα έπρεπε, δεύτερον, να έχει διαβάσει το σκεπτικό και διατακτικό του πορίσματος – δεσμευτικής εισηγήσεως της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το οποίο εξεδόθη με πλειοψηφία τεσσάρων καταδικαστικών, έναντι μίας απαλλακτικής ψήφου, και το κυριότερο να γνωρίζει και το νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η επίκλησις από τον κ. Μπαλτάκο άρθρου, το οποίο έχει καταργηθεί, για να υποστηρίξει τη νομική άποψή του, δεν δικαιολογείται ούτε από την είσπραξη μιας αμοιβής (δεν γνωρίζω εάν έχει εισπραχθεί), ούτε από το γεγονός ότι πιθανόν ο κ. Μπαλτάκος, λόγω της ενασχολήσεώς του με την πολιτική, έχει χάσει τη φόρμα του στο να αξιολογεί δικογραφίες και αποφάσεις.

Όταν αναφέρεται σε νομικούς, οι οποίοι καθημερινά επέλεξαν να βοηθούν τα δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις κι από αυτό το λειτούργημα επιβιώνουν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και διαφημίζουν με τη συμπεριφορά τους την ιδιότητά τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί οι απαντήσεις είναι πολύ σκληρές.

Οι νομικές απόψεις που διετύπωσε δεν μπορούν να διατυπωθούν με ευπρέπεια, ούτε ενώπιον κάποιου τακτικού δικαστηρίου, ούτε σε κάποια δίκη, ούτε ενώπιον κάποιου δικαστή, αλλά μόνο στη δίκη του Open με Πρόεδρο τον Θωμαΐδη και μέλη του δικαστηρίου τον Κάκο και τον Κωνσταντινέα.

Αθήνα, 10/02/2020

Ένας από τους δικηγόρους, οι οποίοι ασχολήθηκαν μέχρι τώρα με την υπόθεση

Με εκτίμηση, σεβαστό και νομική αξιοπρέπεια

Αλέξης Κούγιας».