Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη όπου η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να βαίνει εκτός ελέγχου. Επισημαίνεται ότι σήμερα τα νέα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα έφτασαν τα 828.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο. Σύμφωνα με την διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη, το νοσοκομείο πλέον διαθέτη μόνο μια κενή ΜΕΘ από τις συνολικά 8!

«Eίμαστε στα όρια και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα στα χειρουργεία αλλά όλα αυτά χρειάζονται υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε μιλώντας στο Open.

«Αν δεν σπάσει ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα, γιατί είναι μικρότερες οι ηλικίες και η ψυχική φόρτιση είναι μεγαλύτερη. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να έρθουν να συνδράμουν, έστω κι αν δεν έχουν εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν», αναφέρει.

Η κ. Βλαχογιάννη συγκρίνοντας το δεύτερο κύμα κορονοϊού που διανύουμε με αυτό το πρώτο της άνοιξης, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν συγκρίνεται στην ποιότητα και στον τρόπο με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την πανδημία».