Κομψό κρασί με λεμονοπράσινο χρώμα, που εκφράζει γενναιόδωρα όλη την αρωματικότητα της ποικιλίας. Bερίκοκο, ροδάκινο, αχλάδι αλλά και τροπικά φρούτα, και μία φυτική αίσθηση με νότες δυόσμου παρέα με ανθικά αρώματα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο. Στο στόμα είναι ξηρό, με ικανοποιητική οξύτητα, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση. Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.
Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα. Στα χέρια του Γεροβασιλείου η Μαλαγουζιά διαπρέπει:
Σερβίρεται στους 8–10 °C.
- Γιακούζα: Η διαβόητη ιαπωνική Μαφία που κάνει την Κόζα Νόστρα και τη Ντραγκέτα να μοιάζουν με…ερασιτεχνικές συμμορίες - January 9, 2022
- Isle Of Jura Winter Edition: Η νέα πρόταση ενός σπουδαίου αποστακτηρίου - January 9, 2022
- Υπόθεση Τζόκοβιτς. Κάθε ιστορία την διηγείσαι με δυο διαφορετικούς τρόπους - January 6, 2022