Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό αναμένεται να απευθύνει σήμερα στις 17:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Το διάγγελμα θα γίνει μια ώρα νωρίτερα από την ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στη Ελλάδα και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει σήμερα έκκληση στους πολίτες να τηρούν και να στηρίξουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται και θα στείλει αυστηρό μήνυμα για τον αυτοπεριορισμό όλων.

Θα αναφερθεί επίσης στην οικονομία και στις αποφάσεις του Εurogroup. Θα αναφερθεί στο ιατρικό προσωπικό και όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους και επίσης, έχει σκοπό να απευθύνεται συχνά στους πολίτες πιθανόν με ένα διάγγελμα την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στόχος είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λειτουργήσει και σαν «τονωτική ένεση» για τους πολίτες, καθώς αύριο κλείνουν και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνεται τακτικά στους πολίτες εν μέσω αυτής της κρίσης, ενδεχομένως και μια φορά την εβδομάδα.

Στο προηγούμενο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό και είχε μάλιστα εκτιμήσει πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».