Η πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου και αποκτά ξεχωριστό χρώμα, για μία ακόμη χρονιά, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη.

Στο γήπεδο του Αριστοτέλη, τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα δυνατά μηνύματά του μπαίνουν στο επίκεντρο σε μια εκδήλωση που αποτυπώνει με έναν μοναδικό τρόπο όλα όσα μπορούν να διδαχθούν οι μαθητές από διακεκριμένους αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις στην καριέρα τους, αθλητές που χάρισαν στιγμές μεγαλείου και περηφάνειας στους Ελληνες.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, της Αντιδημαρχείας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), θα εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο ο σκοπός για τον οποίον καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με τους μαθητές να αποκομίζουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που προσφέρει ο αθλητισμός μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Την επιμέλεια, τον σχεδιασμό και την οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Ροζαλία Καμπά (παγκόσμια πρωταθλήτρια παγκρατίου), ο Τμηματάρχης Αθλητικού Σχεδιασμού και Μελετών του ΑΣΑΕΔ και η Αντιδημαρχεία Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού νεολαίας και δια βίου μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν με τα παιδιά, οι εξής διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές: Ο Σωτήριος Ανυφαντής, Πανελληνιονίκης ξιφασκίας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής, ο Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, ο Θωμάς Μπίμης, Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, η Τασούλα Κελεσίδου, Ολυμπιονίκης δισκοβολίας, ο Γιώργος Τζελίλης, Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, η Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκης πάλης, η Καλλιόπη Μενελάου, πρώην αθλήτρια μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ενόπλων, η Φωτεινή Βαβάτση, Ολυμπιονίκης τοξοβολίας, ο Παύλος Σαλτσίδης, Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, η Πόλη Σαρέγκου, Ολυμπιονίκης μπάσκετ και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, ο Ηρακλής Σακαλής, πρωταθλητής καταδύσεων, ο Κώστας Μέξας, προπονητής μπάσκετ, ο Σίμος Παλτσανιτίδης χάλκινος Ολυμπιονίκης με αναπηρία στη δισκοβολία και ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Αγγελος Χαριστέας, νυν Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η Ροζαλία Καμπά για την εκδήλωση είπε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ικανοποιημένη που καταφέραμε ξανά να οργανώσουμε με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς μια τόσο σπουδαία αθλητική εκδήλωση, ξεπερνώντας δυσκολίες μετά από ένα διάστημα αποχής και διαφορετικότητας στην καθημερινότητα μας. Μαζί με τους εξαίρετους διακεκριμένους αθλητές των ενόπλων δυνάμεων καταφέρνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στη σχολική μας ζωή”.

Πρόσθεσε: “Αρωγός της όλης προσπάθειας μου είναι ο Αντισυνταγματάρχης κύριος Ανυφαντής Σωτήρης και το ΑΣΑΕΔ καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και βρίσκονται πάντα κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις και τις στηρίζουν με κάθε τρόπο. Εύχομαι η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να την απολαύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί”.

Από την πλευρά του, ο Σωτήριος Ανυφαντής είπε: “Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) στο πλαίσιο υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ – ΥΠΑΙΠΘΑ και κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετέχει στην ημέρα σχολικού αθλητισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Γήπεδο του Αριστοτέλη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό προβάλλεται ο κοινωνικός και πολιτιστικός ρόλος που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με σκοπό την μύηση των νέων της Πατρίδας μας στις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού”.