Σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας μετά τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, χθες Παρασκευή αναφέρθηκε στο πώς η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την καραντίνα στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και το παράδειγμα της Λάρισας έρχεται να αποδείξει και το πόσο εύθραυστη είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τέτοια επιδημιολογικά φορτία σε πολλές περιοχές μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγηθούμε εκεί που με τόση μεγάλη προσπάθεια έχουμε αποφύγει αυτόν τον καιρό. Όπως τόνισε το σχέδιο δράσης θα επικαιροποιείται από τις καθημερινές εξελίξεις.

Οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση στην περιοχή συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι και σε άλλους οικισμούς Ρομά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περιπτώσεις που κατέληξε η ιχνηλάτηση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενεδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη οικισμών στη Λάρισα διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα.

«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» ανέφερε τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ενώ σημείωσε ότι «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει και είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν».

Την ίδια στιγμή, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Την ίδια στιγμή, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλους θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.