Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Clarin δίνει φως στις έρευνες που διεξάγει η Εισαγγελία του Μπουένος Άιρες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Μια νοσοκόμα παραδέχθηκε κατά την ανάκρισή της πως αναγκάστηκε από την εταιρεία που είχε αναλάβει την περίθαλψη του Ντιεγκίτο να παραδόσει ψεύτικη αναφορά, η οποία έλεγε πως τσέκαρε να δει ότι ο Μαραντόνα ζούσε το πρωί της Τετάρτης (25/11), ενώ δεν το έκανε ποτέ.

Η Γκισέλα, όπως είναι το όνομά της, άλλαξε τον νοσοκόμο της βραδινής βάρδιας στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης, τον Ρικάρντο, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που αναφέρει ότι μπήκε μέσα στο δωμάτιο και είδε τον Μαραντόνα να είναι ζωντανός και να κοιμάται.

Η νοσοκόμα που ήταν στο σπίτι του Μαραντόνα το πρωί του θανάτου του, διαβεβαίωσε στην κατάθεσή της πως άκουσε ξεκάθαρα τον Ντιέγκο να κινείται μέσα στο δωμάτιο στις 7:30 το πρωί, αλλά ποτέ δεν μπήκε να τον τσεκάρει, λέγοντας πως ήθελε να τον αφήσει να ξεκουραστεί.

Ωστόσο, στη γραπτή της αναφορά είχε υποστηρίξει ότι μπήκε στο δωμάτιο και τον είδε ζωντανό, κάτι που άλλαξε στην ανάκρισή της από την εισαγγελία, λέγοντας πως η εταιρεία που είχε αναλάβει την περίθαλψη του Ντιέγκο την ανάγκασε να γράψει αυτή την αναφορά.

Την ίδια ώρα η εισαγγελία εξακρίβωσε πως το ασθενοφόρο χρειάστηκε 11 λεπτά για να φτάσει στην κατοικία του Μαραντόνα, από τη στιγμή που το κάλεσαν, παρά τις καταγγελίες του δικηγόρου του Μόρλα ότι καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα.

Δείτε το έγγραφο με την ψεύτικη αναφορά της νοσοκόμας: