Ο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν πάντα αυθόρμητος , σε σημείο  που αγνόησε τους πάντες για να διοργανώσει και να παίξει ένα φιλικό παιχνίδι για ένα άρρωστο παιχνίδι που είχε μεγάλη ανάγκη. Δεν ήταν απλά αντισυμβατικός, ήταν ο εαυτός του. Και έτσι δεν ξεχνούσε ποτέ από που προερχόταν.

Βρισκόμαστε στο 1985, όπου ο  Μαραντόνα ήδη λατρεύεται σαν ημίθεος στη Νάπολι και μαθαίνει ότι ένα παιδί στην ευρύτερη περιφέρεια είναι άρρωστο και χρειάζεται χρήματα για τη θεραπεία του.

Οι πάντες αρνούνται να διοργανώσουν ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ακόμα και η ασφαλιστική του εταιρία με την οποία έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο του απαγορεύει να παίξει. Αγνοεί τους πάντες  και διοργανώνει το φιλικό. Σύσσωμοι οι συμπαίκτες του μαζί του.

Το ματς διεξάγεται σε ένα κάκιστο γήπεδο στην πόλη Ασέρα, γεμάτο λάσπη. Ο κίνδυνος τραυματισμού εμφανής. Αλλά δεν κάνει πίσω  κανείς. Ο ίδιος ο Ντιέγο δίνει τον καλύτερο του εαυτό .

Αργότερα θα δηλώσει: “Ηταν το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου”.

Εννοείται ότι ο Ντιέγκο  βοήθησε την οικογένεια με δικά του χρήματα.

Και η ασφαλιστική; “Μπορεί να πάει να γαμ…εί”, δήλωσε… Το έκανε πράξη και αυτό πληρώνοντας από την τσέπη του τη ρήτρα που ανερχόταν στις 12 εκατομμύρια λιρέτες βουλώνοντας τα στόματα των χαρτογιακάδων.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 4000 οπαδοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους…

 

 

Πηγή: news247