Η ουρά για να μπει κάποιος να αποτίσει φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα. Χιλιάδες κόσμου περιμένει και η ένταση διαρκώς μεγαλώνει καθώς η αστυνομία προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη, σε μια κατάσταση δύσκολη είναι η αλήθεια. Μάλιστα ήδη έχουν ξεσπάσει αρκετές εστίες έντασης.

Τις τελευταίες ώρες τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα. Μάλιστα η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και πλαστικές σφαίρες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Φυσικά όλα αυτά ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου, κάτι που φέρνει τεράστια αναστάτωση στην Πλάθα Ντε Μάγιο και τους γύρω δρόμους.

Όσο περνά η ώρα εκφράζονται φόβοι για ακόμη χειρότερα επεισόδια, με την ένταση διαρκώς να αυξάνεται! Κι όλα αυτά τη στιγμή που στην Αργεντινή υπολογίζουν πως πάνω από 1.000.000 κόσμος θα περάσει συνολικά απ’ το λαϊκό προσκύνημα του «Θεού» της μπάλας!

Μάλιστα, ακόμη κι ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεθ, πλησίασε το κοινό κάποια στιγμή και ζήτησε ηρεμία. Ο λόγος της έκρηξης είναι η πολύωρη αναμονή, καθώς θεωρητικά προσπαθούν να τηρήσουν και κάποια υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση αντισηπτικού απ’ τον κόσμο!