Το είπε στην on court συνέντευξη μετά από την πρόκριση της επί της Βενρόνικα Κουντερμέτοβα το επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι για 2η φορά (πρώτη το 2019) στους “16” στο Australian Open και πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει έως το τέλος στη Μελβούρνη.

«Φυσικά και πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος. Είμαι σίγουρη ότι το παιχνίδι μου θα καλυτερεύει, όπως και σήμερα στη διάρκεια του ματς καλυτέρευσε πολύ.  Νομίζω ότι πλέον έχω μάθει να διαχειρίζομαι και να αποδέχομαι ότι υπάρχουν πάρα πολλές παίκτριες εκεί έξω που παίζουν καλά, αλλά με ένα μικρότερο ποσοστό τενιστικά, μπορώ να τις κερδίσω. Μπορώ δηλαδή να μην είμαι στο 100% μου, να παίζω στο 50% μου και να μπορώ να τις κερδίσω.

Είναι όλα στο μυαλό, στο πως θα το διαχειριστείς και νομίζω πως μέχρι τώρα κάνω πολύ καλή δουλειά πάνω σ’ αυτό.   Σίγουρα η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και το πως έχει αλλάξει όλη μου η νοοτροπία βοηθάει πάρα πολύ. Το επίπεδό μου έχει ανέβει, θέλοντας και μη κάποιες φορές μπορώ και βγάζω τον εαυτό μου απ’ τις δύσκολες καταστάσεις με πολύ πιο εύκολο τρόπο απ’ ότι παλιά. Οπότε πιστεύω πως είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων», είπε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε και για την στήριξη των ομογενών: «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα και κάτω από πολλή ζέστη. Μου έκαναν και ένα ωραίο δώρο, ένα μπλουζάκι, που θα κρατήσω για ενθύμιο. Τους ευχαριστώ και τους περιμένω την Κυριακή».

Για την επόμενη αντίπαλος της, την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα σημείωσε: «Την αντιμετώπισα 2 φορές. Την προηγούμενη φορά παίξαμε στο Μαϊάμι, είχαμε μια επική μάχη, κέρδισα 7-6 στο 3ο σετ, σώζοντας 5-6 match points. Περιμένω δύσκολο αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα είναι την Κυριακή, ελπίζω με περισσότερο κόσμο και μια ωραία ατμόσφαιρα. Τα χτυπήματά της είναι flat και γρήγορα, έχει πολύ καλό ρυθμό. Επίσης είναι πολύ καλή και ήρεμη πνευματικά. Έχει πολύ καλό παιχνίδι συνολικά και είναι πολύ καλό κορίτσι, ανυπομονώ για τον αγώνα».