Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, μόλις ένα 24ωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν στο σημείο 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, καθώς και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.  Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν από αέρος για να περιορίσουν τις φλόγες με τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερο, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.
Πρόκειται για σοβαρή αναζωπύρωση που καίει από το βράδυ μεγάλη έκταση στην περιοχή Μάλιστα, οι φλόγες έγιναν -ξανά- ορατές από την Ξάνθη. Εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει οικισμός.
Ευτύχημα είναι ότι στο σημείο οι άνεμοι που πνέουν είναι έντασης δύο μποφόρ, γεγονός που διατηρεί διαχειρίσιμη την κατάσταση μέχρι τώρα.
Υπενθυμίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί της Παρασκευής, μετά από μια γιγαντιαία κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και οχήματα του Στρατού και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων, βοηθώντας τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίσουν μέσα στη δύσβατη όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτωπα της φωτιάς.
Νωρίς το απόγευμα στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.
Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».