Η Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης γέμισε σήμερα (19/10) με ολοκαίνουργιες μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τις 18 μοτοσικλέτες 650cc τύπου on-off, που παρέδωσε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω του ΟΛΘ. 

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό προέκυψε όταν ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έβλεπε την ομάδα Ζ και τις ανάγκες που είχε όταν συνόδευαν τόσο τον ίδιο, όσο και τις αποστολές του Δικεφάλου και πήρε την απόφαση να συνεισφέρει στο έργο της αστυνομίας που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες καθημερινά.

 

Για τη δωρεά Σαββίδη με τις μηχανές των 18 μηχανών στην ΕΛΑΣ η Ρήγα Θεοδώρα είπε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Στη Σέντρα: ”Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Χαιρετίζουμε την προσφορά της ΟΛΘ ΑΕ η οποία προσέφερε 18 σύγχρονες δίκυκλες μηχανές για να καλυφθούν οι ανάγκες της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Ομάδας Ζ. Η προσφορά αυτή θα ανταποκριθεί στο μέγιστο προς τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια για όλους”.
Πριν από 4 χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει σε συνεργάτη του τον θαυμασμό του για την ομάδα “Ζ”. Ο συνεργάτης του του είπε ότι θα μπορούσε να στηρίξει τους δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης δωρίζοντάς τους καινούριες μηχανές. Ο τότε διοικητής της ομάδας Ζ, Θόδωρος Χαλκίδης, μαζί με τον υποδιοικητή της ομάδας, Δημήτρη Παταρίδη, ανέλαβαν να κάνουν την έρευνα αγοράς και να παρουσιάσουν στους ανθρώπους του Σαββίδη την πρότασή τους. Αυτοί οι δύο αστυνομικοί κράτησαν ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια την επικοινωνία μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και του ΟΛΘ για να υλοποιηθεί η δωρεά. Από σήμερα 18 έμπειροι αστυνομικοί της Ομάδας “Ζ” θα έχουν στη διάθεσή τους έναν αξιόπιστο εργαλείο για την πάταξη του εγκλήματος.