Πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (17.03.2023) συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Θεσσαλονίκη μέλη του κυκλώματος, ένας άνδρας 42 ετών και μία γυναικα 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και εγκληματική οργάνωση.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Σταυρούπολης, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, βρέθηκαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 35 κιλών και 692 γραμμαρίων.
Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο σπίτι του, αλλά και στο σπίτι της 44χρονης, στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 38 κιλών και 117 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υλικά για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 820 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία και ρόλος τους ήταν η παραλαβή, η μεταφορά, η απόκρυψη και η περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.