Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που πόσταρε στο Facebook, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Νίκος Ταχιάος, και δείχνει τις δοκιμαστικές διαδρομές του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο βίντεο δείχνει την εξέλιξη των έργων.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ταχιάος γράφει «”Κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης».

Το στόχο της κυβέρνησης να παραδώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023, επανέλαβε από τη ΔΕΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και παραδεχόμενος ότι «οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, τόνισε «ο προγραμματισμός ο δικός μας όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023

«Έχουμε πάει κάποιους μήνες πίσω, αλλά αυτό έγινε λόγω των προσφυγών πρέπει να το ξέρει ο λαός της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ.

«Εξ όσων θυμάμαι το μετρό λειτουργεί από το 2018 με μουσαμάδες. Πήραμε μία απόφαση να προχωρήσουμε με την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ήταν η μόνη λύση όπως μας είπαν οι ειδικοί για να παραδοθεί το μετρό και ο σταθμός «Βενιζέλου» εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Δεν ισχύουν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, πως η επανατοποθέτηση θα γίνει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, όπως έγινε στην Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.