Δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις στις 25 Μαρτίου ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας από την έξαρση του κοροναϊού και όπως τόνισε η κ. Πελώνη αυτή η πίεση στο σύστημα Υγείας προβλέπεται πώς θα συνεχιστεί και για τις επόμενες 10 μέρες.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνουν μαθητικές παρελάσεις παρά μόνο η στρατιωτική παρέλαση.

«Δεν γίνονται παρελάσεις στις 25 Μαρτίου. Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» τόνισε η κ. Πελώνη κάνοντας λόγο για ένα «ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα».

Χωρίς παρελάσεις έφυγε το 2020

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στις 25 Μαρτίου 2020 όπου βρισκόμασταν στο πρώτο lockdown είχαν ματαιωθεί στρατιωτική και μαθητικές παρελάσεις.

Αντίστοιχα και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου το 2020 είχε πραγματοποιηθεί χωρίς στρατιωτική και μαθητικές παρελάσεις και τελέστηκαν μόνο δοξολογίες ενώ έγιναν και καταθέσεις στεφάνων.

Να θυμίσουμε ότι ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.