Με βάση την εμπειρία μου, μέσα σε μια εβδομάδα από την εκδίκαση, θα έχουμε απόφαση» ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό «PAOK 24»

Ο εκ των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό «PAOK24». Για τη σημερινή εξέλιξη ανέφερε: «Εγώ το είχα τονίσει από τον Δεκέμβριο πως από την ΕΕΑ δεν μπορεί να υπάρχει δεσμευτική απόφαση. Και είχα τονίσει πως δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Έπρεπε εμείς ως δικηγόροι να βρούμε έναν τρόπο να αποδείξουμε αυτό που λέγαμε. Προσφύγαμε στο διοικητικό δικαστήριο διότι είναι αυτό που είναι αρμόδιο. Αν παίρναμε προσωρινή διαταγή, θα βγαίναμε κερδισμένοι. Αν δεν παίρναμε προσωρινή διαταγή, θα βγαίναμε κερδισμένοι εφόσον το διοικητικό δικαστήριο ανέφερε κάποια άλλη αιτιολογία από αυτή που είχε τώρα. Το διοικητικό εφετείο έκανε ξεκάθαρο πως η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική. Και αυτή η απόφαση θα είναι στα χέρια μας όταν θα πάμε την Πέμπτη στην επιτροπή εφέσεων. Κανένα δικαστήριο δεν δεσμεύεται από άλλο δικαστήριο εκτός αν υπάρχει δεδικασμένο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως αυτή τη περίπτωση, το διοικητικό εφετείο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για απαντήσει σε τέτοια θέματα. Η ουσία της υπόθεσης είναι μια. Πάει κάποιος και αγοράζει τα βοηθητικά γήπεδα και τα γραφεία της ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης ενός χώρου, μπορεί να χαράζει πολιτική την εταιρία που τον νοικιάζει χωρίς να έχει ούτε μια μετοχή; Όταν λέμε ότι θέλουμε να μπούμε στην ουσία, αυτό εννοούμε. Η οικογένεια του Συγγελίδη έχει πουλήσει το 25% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος, αυτό το οικονομικό μέγεθος, μπορεί να είναι «μπροστινός»; Το λέω όσο πιο απλά μπορώ…. Δεν μπορεί να αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία. Τώρα πήγαμε στην «αποφασιστική επιρροή» κάτι που πάλι δεν προκύπτει».

Αναφορικά με την απόφαση του εφετείο, σχολίασε: «Θα εκδικαστεί η υπόθεση την Πέμπτη, θα δοθεί προθεσμία για υπομνήματα. Με τη δική μου εμπειρία, η απόφαση θα προκύψει μέσα σε μια εβδομάδα».