Η νέα υπόθεση revenge porn έγινε και αυτή στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σήμερα έγινε η δίκη. Κατηγορούμενος είναι ένας άνδρας και ο φίλος του οι οποίοι σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η 34χρονη γυναίκα και πρώην σύντροφος του, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο ροζ βίντεο στο οποίο συμμετείχε εκείνη.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η ανυποψίαστη γυναίκα είδε στο ίντερνετ τον εαυτό της σε ερωτικό βίντεο. Ένα ερωτικό βίντεο που είχε γυρίσει με τον πρώην σύντροφο της. Αμέσως προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα διαδικτυακά ίχνη οδήγησαν τους άνδρες τις δίωξης στον φίλο του πρώην συντρόφου της και έτσι και εκείνος είναι ένας από τους κατηγορούμενους. Ο πρώην σύντροφος της πάντως ισχυρίζεται ότι ο φίλος του ήταν εκείνος που υπέκλεψε το συγκεκριμένο βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασε στο διαδίκτυο.

«Μου ασκούσε μεγάλη ψυχολογική πίεση»

Σήμερα κατέθεσε στο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης) το θύμα. Η γυναίκα που δραστηριοποιούταν στον καλλιτεχνικό χώρο δήλωσε αρχικά πως το βίντεο λήφθηκε κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση που της ασκούσε ο τότε σύντροφος της και κατηγορούμενος.

Μάλιστα αμέσως μετά του ζήτησε να το διαγράψει, κάτι που εκείνος δεν έκανε, το έβαλε σε κρυφά αρχεία και το χρησιμοποίησε μετά το ζωρισμό τους.

Και η 34χρονη γυναίκα συνέχισε λέγοντας πως από τότε που έγινε το βίντεο γνωστό, έχει καταστραφεί οικονομικά αφού χάνει συνεχώς τη δουλειά της διότι το συγκεκριμένο βίντεο φτάνει συνέχεια στους εργοδότες της

Ο ασκός του Αιόλου

Πάντως η δίκη αυτή που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν είναι η πρώτη. Φαίνεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, Στάθη Παναγιωτόπουλο, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών ένας 25χρονος από τον Βόλο ο οποίος ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της πρώην φίλης του. Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για μετάδοση, ανακοίνωση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο καταδικασθείς κατασκεύασε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το χαϊδευτικό όνομα της πρώην συζύγου του και στη συνέχεια ανάρτησε φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο.