Νέες βόμβες που προκαλούν πολιτικό σεισμό, εξαπέλυσε ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένο αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Πεκέρ, ο γιός του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Γιλντιρίμ- δεξί χέρι του προέδρου Ερντογάν, είχε μεταβεί στην Βενεζουέλα τον Δεκέμβριο, προκειμένου να ανοίξει έναν νέο διάδρομο εμπορίας ναρκωτικών προς την Τουρκία.Το βίντεο παρακαλούθησαν περί τους 10. εκατ. πολίτες. Τα λεγόμενα Πεκέρ διέψευσε νωρίτερα ο Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο γιός του Γιλντιρίμ είχε πράγματι μεταβή στη Βενεζουέλα, για να βοηθήσει την χώρα με την πανδημία κορωνοιού στέλνοντας κάποια Rapid Test.
Σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα κορωνοιού, κατά εκείνο τον χρόνο, στην Βενεζουέλα, ήταν εξαιρετικά λιγότερα από τα κρούσματα στην Τουρκία.
Ο Πεκέρ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Ντουμπάι αναφέρεται σε διασυνδέσεις του κράτους Ερντογάν με το παρακράτος και τη μαφία – που προκαλούν παραζάλη στην τουρκική ηγεσία – επανήλθε ο αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, μιλώντας για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστηρίζοντας ότι τα Κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών.
Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ, που ως εδώ δεν επιβεβαιώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή, αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω. Έχουν καθηλώσει πολλούς στην Τουρκία και απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνεται πως’ ένα από τα βίντεο του, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυριζόταν πως ο κ. Σοϊλού τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί και ταυτόχρονα ανέφερε πως “θα τον σέρνει με λουρί σαν σκυλό στο δρόμο”.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση.
Μερικές ώρες νωρίτερα ο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος τελευταία εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις – βίντεο που έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια Τούρκοι –, είπε πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Σ’ ένα άλλο από τα βίντεο του ο Σεντάτ Πεκέρ λέει πως ο αδελφός του δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας την αποστολή να εκτελέσει τον δημοσιογράφο. Ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Η έρευνα που διενεργήθηκε δεν αποκάλυψε ποιος ήταν υπεύθυνος για τον φόνο του πολιτικού και δημοσιογράφου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε το 2005 πρόστιμο στην Τουρκία διότι δεν διενήργησε «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα για τις περιστάσεις της δολοφονίας».

Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πεκέρ, ο ίδιος πρώην υπουργός ο οποίος ήθελε τον Ανταλί νεκρό είναι ο υπεύθυνος για την δολοφονία ακόμη ενός δημοσιογράφου, του Ουγούρ Μουμτζού, καθώς και του συζύγου της Περβίν Μπούλνταν, σημερινής συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα. Ο μαφιόζος αναφέρεται στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεμέτ Αγάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ