Ένα Φσστ μποινγκ είναι η ζωή μας! Ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς έφυγε χθες από τη ζωή, παίρνοντας μαζί του κι ένα κομμάτι από την αθωότητα μιας εποχής, από τη χαρά και την ανεμελιά που τόσο απλόχερα μας χάρισε όλα αυτά τα χρόνια.

Επιλέξαμε να τον αποχαιρετήσουμε με τα λόγια μιας επίσης αγαπημένης ηθοποιού που συνεργάστηκε μαζί του για πολλά χρόνια, τον γνώριζε καλά και τον αγαπούσε όπως όλοι μας!

Η Νέλλη Γκίνη μίλησε στο #My Guest  για τον δικό της Κώστα Βουτσά.

O Κώστας ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, ένας χαρούμενος άνθρωπος, ένας καλός φίλος με ένα χαμόγελο πάντα στο πρόσωπό του. Αυτό παρατηρούσα από το πρωί στις εκατοντάδες φωτογραφίες του που έχουν δημοσιευθεί  παντού, το χαμόγελό του, δεν το είδα πουθενά σκυθρωπό, σκεφτικό, κατσούφη. Από τα νιάτα του μέχρι και πρόσφατα ήταν πάντα με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα για όλους! Έτσι θα τον θυμόμαστε, έτσι θα τον κρατήσουμε στην καρδιά μας, έτσι θα τον αποχαιρετήσουμε, κι έτσι θα τον γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές, μέσα από τη δουλειά του και το χαμόγελό του.

Θυμάμαι στην ταινία «Ο Τζακ ο καβαλάρης» είχαμε φτιάξει μια σκηνή που την κάναμε εκείνη τη στιγμή. Τη σκηνοθέτησε εκεί επιτόπου από το πουθενά, και το κράτησαν στο μοντάζ  γιατί το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό, από τις πιο αστείες σκηνές της ταινίας. Γιατί αυτός ήταν ο Κώστας! Δυναμικός, χαριτωμένος, δημιουργικός, ακούραστος εργάτης της τέχνης του. Έτσι τον γνώρισα, έτσι τον αγάπησα, κάναμε μαζί περιοδείες, δουλέψαμε πολύ μαζί, συναντηθήκαμε και στο θέατρο και στον κινηματογράφο πολλές φορές.

Το έμαθα μέσα στη νύχτα. Ξύπνησα γύρω στις 3 με 4 το βράδυ, να τσιμπήσω κάτι και δυστυχώς μπήκα στο διαδίκτυο, είδα την είδηση και τρελάθηκα. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όλες αυτές τις ημέρες όπως είπε και η Αλίκη Κατσαβού, το πάλευε με απίστευτο θάρρος και κουράγιο. Ήταν δυνατός αγωνιστής, τα έβαλε κυριολεκτικά με το χάρο και ήμουν σίγουρη ότι θα έβγαινε νικητής και αυτή τη φορά. Μου έχει τύχει να πάμε με ασθενοφόρο κάποιες φορές με τον Κώστα στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος, γιατί  το άσθμα το είχε πάρα πολλά χρόνια, από νεαρή ηλικία. Κι έλεγα μέσα μου θα τα καταφέρει, αλήθεια το πίστευα.

Θα μου λείψει αυτό το πηγαίο του χιούμορ, τα καλαμπούρια που μας έκανε. Θυμάμαι στα καμαρίνια, έμπαινε, άνοιγε τις πόρτες, μας πείραζε, έλεγε τα αστεία του, δημιουργούσε πάντα ευχάριστη ατμόσφαιρα γύρω του. Ελπίζω να είναι κάπου και να φτάνει η αγάπη μας σ’ αυτόν, να χαμογελάει και να μας κοιτάει από κάπου με αυτή την υπέροχη γαλαζοπράσινη ματιά του και να μας στέλνει πάντα αυτό που κυριαρχούσε και διέτρεχε τη ζωή του! Αγάπη! Μόνο αγάπη!

Λάτρευε καθετί όμορφο, λάτρευε τη ζωή, λάτρευε τις γυναίκες. Ήταν ένα αρσενικό παλαιάς κοπής, φερόταν πάντα με αξιοπρέπεια και ανωτερότητα, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρώην του τον λάτρευαν. Δεν εξέθεσε ποτέ καμία, δεν μιλούσε για τις σχέσεις του. Μα του έλεγαν οι δημοσιογράφοι, ξέρουμε πως είχατε σχέση με την Σπεράντζα Βρανά, το είπε η ίδια, και τους  απαντούσε, ε, αφού το παραδέχτηκε εκείνη, εμένα τι με ρωτάτε.

Ένας πραγματικός κύριος, ένας τζέντλεμαν, πέρασε από αυτόν τον κόσμο, τον έκανε καλύτερο, άφησε το στίγμα του, που θα παραμείνει για πολλές γενιές ακόμη ως πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση. Καλό του ταξίδι στο φως.