Το πρώτο Σάββατο με ανοιχτά μαγαζιά ήταν δεδομένο πως θα έφερνε… κόσμο στους δρόμους. Οι εικόνες από τη γεμάτη Ερμού και τις ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικές.

Η Ερμού στην Αθηνα αλλά και κεντρικοί δρόμοι στη Θεσσαλονικη γέμισαν κόσμο από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23.01.2021) αφού ήταν το πρώτο Σάββατο με ανοιχτά μαγαζιά και (το κυριότερο) με μεγάλες εκπτώσεις μήπως και λειτουργήσει λίγο η αγορά.

Οι εικόνες στην Αθήνα δεν θυμίζουν σε τίποτα στην οδό Ερμου από τις προηγούμενες μέρες. Κόσμος σχηματίζει ουρές έξω από καταστηματα, μεγάλων αλυσίδων και ρούχα αλλά και σε μαγαζιά που είναι «μικρότερα».

Όλοι φορούν μάσκες, οι αποστάσεις αλλού τηρούνται και αλλού όχι, η Δημοτική Αστυνομία περνά και κάνει συστάσεις όμως η αναμονή είναι τεράστια, όσο και οι ουρές άλλωστε

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η αναμονή στην ουρά για να φτάσει κανείς να μπει σε ένα κατάστημα μπορεί και να ξεπερνά τη μια ώρα. Που σημαίνει πως πολλοί στέλνουν και δεύτερο (τουλάχιστον) μήνυμα «2» στο 13033 γιατί δεν τους φτάνει το δίωρο για να ψωνίσουν. Και οι περισσότεροι δεν προτίθενται να φύγουν αλλά περιμένουν για να αγοράσουν αυτό που θέλουν καθώς φοβούνται μήπως τα καταστήματα κλείσουν ξανά και δεν προλάβουν!