Ο Απόστολος Πετράκης που είχε καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Δόξα Δράμας ως ο νέος της ηγέτης.
Η ΠΑΕ Δόξα σημείωσε: Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Αφαντα τα 30 εκατ. ευρώ
Τι έχει γίνει µε τα λύτρα, αρκετά χρόνια µετά την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου; Αν και υπήρχε µαρτυρία γυναίκας που ξεκλείδωσε τη δράση της εγκληµατικής οργάνωσης των «νονών» της νύχτας που εκβίαζαν και τοποθετούσαν βόµβες σε επώνυµους και µη, στην οποία αποκαλύπτεται το σηµείο που βρίσκονται τα λύτρα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, δίνοντας συγκεκριµένα στοιχεία και ονόµατα, µέχρι και σήµερα οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

Είχε αναλάβει την ευθύνη
Την ευθύνη του σχεδιασμού της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου είχε αναλάβει, ο κατηγορούμενος Απόστολος Πετράκης, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει για όσα έχει κάνει, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους δικαστές να του δώσουν την πολυπόθητη για κάθε κρατούμενο «δεύτερη ευκαιρία» για να ξαναφτιάξει τη ζωή του.
«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί δε διέθετε προσωπική ασφάλεια παρά μόνον έναν οδηγό. Ήξερα ότι κάθε μέρα πάει στο γραφείο του.
Πήγαινα κάθε μέρα για τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι.
Έφευγε κάθε μέρα την ίδια ώρα με απόκλιση 10 λεπτών. Άρχισα να συνδυάζω διαδρομές, είχα μελετήσει όλους τους δρόμους.
Ποτέ δεν επικοινώνησα εγώ με την κ. Παναγοπούλου. Ο διαπραγματευτής δε βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια αφού περιέγραψε αναλυτικά τη σκηνή της απαγωγής του εφοπλιστή είπε ότι «ο τρόπος που ο Παναγόπουλος αντιμετώπισε την ομηρία του ήταν μάθημα ζωής για μένα. Τέτοιες συμπεριφορές σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ο Παναγόπουλος φοβόταν για την γυναίκα του και τα παιδιά του. “Σε ό,τι μου έχεις πει έχεις κρατήσει τον λόγο σου. Οι άνδρες δεν πειράζουν γυναίκες”, μου είπε.– “Συμφωνώ” του απάντησα και ηρέμησε».
Ο Απ. Πετράκης εμφανίστηκε μετανιωμένος γιατί στη διάρκεια της ομηρίας έβαλε χειροπέδες με αλυσίδα στον Π. Παναγόπουλο.
«Δεν υπάρχουν δικαιολογητικά γι’ αυτό. Δεν έπρεπε να του την φορέσω, ούτε για ένα λεπτό. Ήταν άτιμο. Είμαι έτοιμος να πληρώσω και να μου στερήσετε την ελευθερία μου για κάποια χρόνια. Όπως λέει και ο Βίκτωρ Ουγκό: η κοινωνία παράγει το έγκλημα το οποίο εκτελεί ο εγκληματίας» είπε και συμπλήρωσε ότι: «Ήταν λανθασμένη η απόφαση πως η απαγωγή του Παναγόπουλου απέτρεψε τους ξένους επενδυτές να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα. Δε μπορούμε να δικαζόμαστε σαν προδότες, ότι καταστρέψαμε την οικονομία της Ελλάδας. Φταίω εγώ που η χώρα έφθασε σε αυτή την κατάσταση;»