Ο δισεκατομμυριούχος σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι είναι επίσημα ο ιδιοκτήτης ολόκληρου του τελευταίου ορόφου ενός ιστορικού κτιρίου στο Central Park του Μανχάταν, καθώς αγόρασε ένα ρετιρέ για 17,5 εκατομμύρια δολάρια, που σύμφωνα με την Wall Street Journal μοιάζει με εκκλησία.

Το διαμέρισμα των 300 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο 91 Central Park West, ένα κτίριο 16 ορόφων που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920. Ο Αρμάνι αγόρασε το ρετιρέ από τον Τζον Λεζέρ, CEO της T-Mobile US. Ο Λεζέρ αγόρασε το ακίνητο το 2015 για 18 εκατομμύρια δολάρια και το έβαλε προς πώληση το 2018 για 22 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο αργότερα το απέσυρε από την αγορά. Το σπίτι έχει αναγεννησιακό στυλ και σχεδιάστηκε αρχικά από την φημισμένη αρχιτεκτονική εταιρία Schwartz and Gross, η οποία είναι υπεύθυνη και για πολλά άλλα διάσημα κτίρια κατά μήκος των λεωφόρων Fifth και Park. Τα τελευταία χρόνια, η αρχιτεκτονική εταιρεία SheltonMindel αναδιαμόρφωσε μερικά τμήματα του κτιρίου, δίνοντας του μια πιο σύγχρονη μορφή.

Το πανέμορφο ρετιρέ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, 4 μπάνια, παράθυρα από βιτρό με θέα στο Central Park, ένα εκπληκτικό γωνιακό καθιστικό με μια οροφή ύψους 3,3 μέτρων, τζάκι με σκαλιστή επένδυση από ξύλο και μια βεράντα 158 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ άλλων. Τέλος, το κτίριο περιλαμβάνει θυρωρό πλήρους απασχόλησης, γυμναστήριο, παιδότοπο, laundry room και αποθηκευτικούς χώρους.