Θετική γνωμοδότηση έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη Νέα Τούμπα και αυτό βοηθάει τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις τα σχέδιά του στο γηπεδικό.

Το δημοτικό συμβούλιο, λοιπόν, στη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Δούμας ενημέρωσε το συμβούλιο για τις προδιαγραφές του έργου, αναφέροντας ότι το νέο γήπεδο θα διατηρήσει τις σημερινές του διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000–35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης. Για τις παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή ο Δούμας ξεκαθάρισε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ θα υπογειοποιηθεί τμήμα της οδού Κλεάνθους και εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2025.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Γιάννης Δημογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι οι χρόνοι είναι πιεστικοί και οι ανάγκες για να γίνει το γήπεδο επιτακτικές. Επισήμανε ακόμα ότι το έργο δεν θα είναι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά η ανάπλαση αφορά όλη την ανατολική πλευρά της πόλης και συμπλήρωσε ότι υπάρχει η στήριξη από την κυβέρνηση, ώστε να ξεπεραστούν όποια εμπόδια προκύψουν.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι πρόκειται για μία επένδυση ύψους περίπου 140 εκ. ευρώ για την πόλη που θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας και περίπου 7.000 τις επόμενες μέρες της λειτουργίας του γηπέδου. Πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες, έτσι ώστε μέσα στο 2021 να γίνει η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, όπως αντίστοιχα θα γίνει και για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

«Πιστεύω πάρα πολύ στην ανάπλαση της ΔΕΘ, πιστεύω πάρα πολύ και στην ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία. Υπήρξαν ορισμένες ενστάσεις, που αφορούσαν στο κυκλοφοριακό και στην τοπική αγορά από συμβούλους της αντιπολίτευσης, ωστόσο, υπερψηφίστηκε το σχέδιο. Η μελέτη παράλληλα, να σημειωθεί ότι έχει ήδη εγκριθεί από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.